10.08.2019

Crumble rabarbarowe

Oto rabarbar pod najlepszą, kokosowo-orzechową kruszonką!

Zamiast rabarbaru możecie użyć dowolnych, sezonowych owoców.

Mogą to być truskawki, jabłka, śliwki, bądź miks owoców.

Chrupiąca kruszonka z orzechowo-kokosową nutą to raj dla podniebienia!

Zaskoczycie nią swoich domowników lub gości.

Bardzo Wam polecam, szczególnie właśnie z rabarbarem :)

owoce pod kruszonką
Crumble rabarbarowe (owoce pod kruszonką)
  • 500-700 g owoców 
  • 1 łyżka cukru demerara
Kruszonka
  • 125 g ziemnego masła
  • 170 g mąki pszennej T450
  • 80 g cukru pudru
  • 15 g wiórków kokosowych
  • 15 g mielonych orzechów
Owoce umyć, w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki, zasypać cukrem.
Z pozostałych składników szybko wyrobić ciasto na kruszonkę.
Owoce umieścić w naczyniu żaroodpornym, zasypać kruszonką.

Pieczenie
Temp.: 180°C
Czas: 40-45 min.

Podawać na ciepło, tuż po upieczeniu.

kruszonka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Cake Caprice , Blogger