17.06.2019

Tonic espresso

Jakoś rok temu zobaczyłam taką wersję kawy u @pan_inżynier na Instagramie.

Jako, że jestem ogromną fanką toniku, niedługo się zastanawiając, wypróbowałam pomysł.

No i przepadłam!

Tonic espresso to jest strzał w dziesiątkę w upalne dni!

Żadne frappe, szejki kawowe i inne (dla mnie dużo za słodkie) mrożone cuda.

Ta kawa orzeźwia, pobudza i do tego naprawdę niebiańsko smakuje.

Bardzo polecam!

espresso z tonikiem
Tonic espresso
  • 150 ml schłodzonego tonic'u
  • 30-50 ml mocnej kawy espresso (może być ciepła)
  • kostki lodu
  • dodatki: plaster cytryny, listki rozmarynu, owoce jałowca (!!) - opcjonalnie
Do szklanki wrzucamy lód, dodatki i wlewamy tonic.
Wąskim strumieniem lejemy kawę na lód.
Przed podaniem delikatnie mieszamy.

kawa z tonikiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Cake Caprice , Blogger