21.08.2018

Lody miodowe z pyłkiem pszczelim

Jeszcze gorąco, jeszcze słonecznie!

Korzystając z tej sposobności kupiłam w końcu foremki do lodów ;)

Wiem, że to już schyłek lata, ale... lepiej późno niż wcale!

Od razu przygotowałam dla Was wyjątkowe lody.

Pyszne miodowe lody na bazie jogurtu greckiego, z ciągnącym się miodowym wnętrzem i posypką z pyłku pszczelego.

Samo zdrowie na patyku! :)
Lody miodowe z pierzgą
(składniki na 4 sztuki)
  • 390-400g jogurt typu greckiego
  • czubata łyżka płynnego miodu
  • dodatkowo 4 czubate łyżeczki płynnego miodu 
  • ok. 1 łyżka pyłku pszczelego
Jogurt dokładnie wymieszać z łyżką miodu. Odstawić.
Przygotować foremki na lody.
Każdą z nich napełnić mieszanką jogurtową.
Na wierzch każdego loda wlać ok. 1 łyżeczki miodu.
Wstawić do zamrażarki.
Po ok. 1h wetknąć w lody patyczki.
Wtedy miód z wierzchu wciśnie się wewnątrz loda :)
Mrozić kolejne 4-5h, a najlepiej całą noc.
Przed podaniem umoczyć loda w pyłku.

1 komentarz:

  1. super właśnie takich zdrowych lodów mi się chciało, właśnie wskoczyły do zamrażarki :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Cake Caprice , Blogger