12.06.2017

Placuszki kokosowo-bananowe

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia - znamy to hasło i często o tym zapominany.

Brak nam pomysłów na ciekawe śniadania.

Dzisiaj przychodzę do Was z propozycją na sycący, odżywczy posiłek, który będzie miłym zaskoczeniem dla Waszego podniebienia :)

Placuszki możecie podać ze świeżymi, sezonowymi owocami, albo, tak jak ja, z korzennym syropem dyniowo-klonowym.


Placuszki jogurtowe kokosowo-bananowe
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mąki kokosowej Look Food
  • 3 jajka
  • 350 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 90 ml wody
  • 2 dojrzałe, rozgniecione banany
  • 1 łyżka oleju kokosowego Look Food
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej kokosowy do smażenia
Wszystkie składniki umieścić w misie i zmiksować na gładką masę.
Ciasto jest dosyć gęste, tak ma być.
Smażyć na rozgrzanym oleju - placuszki szybko się rumienią, uważajcie, aby ich nie przypalić.
Odsączyć na ręczniku papierowym.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Cake Caprice , Blogger