10.03.2017

Kinder Country

Kolejna odsłona popularnego batonika.
U mnie w wersji white :)

Ciasto przygotowuje się ekspresowo i nie wymaga pieczenia.

Zapraszam na słodkie i sycące Kinder Country.
Kinder Country
(składniki na formę o boku 24 cm)
  • ok. 40 sztuk okrągłych biszkoptów (użyłam wersji mini)
  • 250 g mocno schłodzonego serka mascarpone
  • 330 ml mocno schłodzonej śmietanki 30%/36%
  • 50 g ekspandowanych (preparowanych) płatków orkiszowych typu Kangus
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 3 łyżki mleka w proszku
  • polewa: 70 g białej czekolady + 70 ml śmietanki 30%/36% + 40 g masła
Schłodzoną śmietankę, serek i cukier puder umieścić w misie.
Wszystko ubić na gładki krem.
Dodać mleko w proszku oraz płatki orkiszowe i zmiksować na najniższych obrotach miksera - tylko do połączenia się składników.
Połowę biszkoptów ułożyć na dnie formy.
Na nie wyłożyć krem i drugą warstwę biszkoptów.
Wstawić do lodówki.
Przygotować polewę: wszystkie składniki umieścić w misie i rozpuścić w kąpieli wodnej.
Schłodzić i polać ciasto.
Wstawić do lodówki do schłodzenia - najlepiej na całą noc.

4 komentarze:

Copyright © 2016 Cake Caprice , Blogger