28.03.2017

Batony orkiszowe

Śniadaniowe batony, które przygotujecie w niecałe 30 min., a zapas wystarczy na cały tydzień pracy :)
Batony są niezwykle pożywne - poza płatkami orkiszowymi zawierają w sobie miód, popping jaglany, rodzynki, morwę białą, wiórki kokosowe oraz masło z nerkowców.

Pyszne!
Wegetariańskie!
I bez dodatku cukru!
Batony orkiszowe
(składniki na tortownicę o średnicy 24 cm)
Miód, masło i marmoladę umieszczamy w garnku.
Rozpuszczamy na wolnym ogniu.
Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Batony można udekorować roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i jagodami goji.
Dociskamy i chłodzimy ok. 1-2 h.
Porcjujemy.
Batony można przechowywać w lodówce ok. 2 tyg.
Dłużej nie próbowałam, bo zostały zjedzone ;)

1 komentarz:

  1. Wyglądają super! Uwielbiam masło z nerkowców :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Cake Caprice , Blogger