16.12.2016

Sernik z żurawinami

Pyszny, rozpływający się w ustach sernik z dodatkiem świeżych żurawin.

Świąteczny, niesztampowy wypiek, który zaskoczy Waszych domowników i gości.

Polecam!
Sernik z żurawinami
(składniki na tortownicę o średnicy ok. 20 cm)
  • 500 g sera twarogowego zmielonego przynajmniej dwukrotnie
  • 50 g masła
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 4 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka aromatu migdałowego
  • 20 g budyniu waniliowego
  • 3 jajka
  • 150 g świeżej żurawiny
  • cukier puder do posypania
Masło utrzeć z cukrami na puszystą, jasną masę.
Następnie dodawać po 1 jajku, po każdym miksując tylko do połączenia się składników.
Dodać twaróg, aromat, budyń i zmiksować na najniższych obrotach miksera na gładką masę.
Całość wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Wyłożyć żurawiny.

Pieczenie
Temperatura: 165°C
Czas: ok. 55 min.

Studzić w uchylonym piekarniku.
Przed podaniem sowicie oprószyć cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Cake Caprice , Blogger