16.11.2016

Syrop dyniowo-klonowy

Pyszny, korzenny dyniowo-klonowy syrop.
Niezastąpiony dodatek do jesiennej kawy, placków, naleśników czy grzanego piwa/wina.

Do jego przygotowania będziecie potrzebować purée dyniowego.

Syrop doskonale sprawdzi się w formie domowego, własnoręcznie przygotowanego prezentu świątecznego.

Polecam gorąco!
Syrop dyniowo-klonowy
(składniki na ok. 200-230 ml syropu)
Wodę i cukier umieścić w garnuszku. Włączyć palnik.
Ogrzewać do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
Dodać purée, esencję, przyprawę do piernika oraz cynamon i doprowadzić do wrzenia.
Syrop odparowywać na wolnym ogniu przez ok. 15 min., nie dłużej, ponieważ jeszcze zgęstnieje po wystudzeniu.
Po upływie określonego czasu, wyłączyć palnik i dolać syrop klonowy.
Wlać do butelki.
Przechowywać w lodówce do 3 mcy.
Można go także zapasteryzować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Cake Caprice , Blogger