29.03.2014

Racuchy

Delikatne i puszyste. 
Najlepsze z syropem klonowym! 

Mniam!



Racuchy
Składniki:

** szklanka = o pojemności 250 ml **
  • 0,5 l mleka
  • 2 jajka
  • 2,5 szkl. mąki pszennej
  • 1-2 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 4 średnie jabłka
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Dodać żółtka i miksować.
Dodać mąkę, cukier, sodę i mleko - delikatnie wymieszać rózgą kuchenną.
Na końcu wrzucić obrane i pokrojone w kostkę lub starte na tarce (grube oka) jabłka.
Wymieszać.

Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Dodatki:
  • syrop klonowy
  • miód
  • cynamon
  • cukier puder
  • golden syrup
  • melasa


przepis autorski

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Cake Caprice , Blogger