31.07.2013

Koktajl z mango

Kupiłam dzisiaj piękne, dojrzałe mango. 
Jeden z moich ulubionych owoców tropikalnych. 
Słodki, soczysty i orzeźwiający. 
Najczęściej spożywam go w postaci sorbetu (mniam!) albo na surowo, rzadziej w sałatkach czy wypiekach. 
Dlaczego warto je jeść? 
W owocach tych występuje glikozyd, który działa przeciwdrobnoustrojowo, przeciwiwirusowo, przeciwzapalnie, przeciwbólowo, przeciwcukrzycowo oraz zapobiega rozwojowi miażdżycy. 
Skuście się więc na proponowany dziś wartościowy koktajl z mango.




6 komentarzy:

  1. kolor, obłędny ma kolor! ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Koktajle z mango mogłabym pić codziennie (nie mówiąc o serbecie o tym smaku <3) :) Twój wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszystkiego spróbuję, co sprawi, że ciało się ochłodzi, a jak przy okazji będzie pyszne, to jeszcze lepiej.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Cake Caprice , Blogger