17.04.2013

Orzechowo-kawowe ciasto Battenberg

Ostatnio piekłam dwa Battenbergi na raz :) 
Pierwszy tradycyjny, drugi w wersji orzechowo-kawowej. 
Ten drugi znacznie bardziej przypadł mi do gustu. 
Mocno czekoladowy, z dużą ilością orzechów, otoczony "modeliną czekoladową". 
A Wy który wybieracie?



Zdjęcie 1 i 2: przygotowanie modeliny czekoladowej.
Zdjęcie 3 i 4: przygotowanie 4 identycznych blaszek do pieczenia.


Profesjonalna forma do Battenberg Cake.
Na polskim rynku niedostępna (chlip, chlip - moje marzenie, może kiedyś uda się spełnić).
Znajdziecie ją na amazon.co.uk.
Ciasto na pewno wyjdzie idealnie równe!



źródło pomysłu: thedaringkitchen
http://thedaringkitchen.com/recipe/going-batty-jubilee

3 komentarze:

Copyright © 2016 Cake Caprice , Blogger