03.04.2013

Murzynek

Bardzo zbity :) Tak właśnie określę tego murzynka. Mocno czekoladowy, z wyczuwalną nutą kawową przełamany smakiem kwaskowatych wiśni. Mało słodki. Podobny do brownies, jednak nie aż tak "gliniasty". Dla wielbicieli wilgotnych, ciężkich ciast, do których nie należę. Za to mój R. jak najbardziej - jest to jego ulubiony wypiek. Zawsze, gdy pytam co mam upiec, pada odpowiedź: "Zrób murzynka" :) No i jest! Dziś w wersji z jogurtem greckim i dekoracją z jagód goji. 





3 komentarze:

  1. Ja to mam całkiem inny przepis na murzynka, ale Twój też wyglada ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na mnie również wrażenie zrobiło przystrojenie ciacha.. :)
    Co do samego murzynka- wygląda pięknie.. uwielbiam takie zbite ciasta, może to dziwne, ale wolę właśnie takie od lekkich i puszystych.. :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Cake Caprice , Blogger